OTTHON- és 
ÉLETMÓD BIZTOSÍTÁS 

Nyugdíjmegtakarítás

Gyermekmegtakarítás

Testőr- élet,baleset - és
egészségbiztosítás

Járműbiztosítás

Fundamenta Lakáskassza

Tóth Benjamin

Minden biztosító csaló? - vagy mégsem?

Biztonság mindenek felett. Na, de hogy is van ez valójában? 

Természetes emberi tulajdonságunk, hogy a hosszú kemény évek alatt megszerzett vagyontárgyainkra, szeretnénk vigyázni. Főleg azokra, amiknek az eszmei vagy pénzben kifejezhető értéke magas. Ilyen lehet például a lakásunk, autónk, - vagy a nagymamától kapott régi karóránk, de akár egy régi herendi porcelán készlet is. Te a vagyontárgyaid bebiztosítására mennyi időt és figyelmet szentelsz?

Számtalan olyan emberrel találkoztam már, aki azt mondta, hogy ő nem köt biztosítást, vagy ha még is, akkor a legolcsóbbat választja ki, amit felajánl az oldal a KGFB mellé. Ugye, Te nem ebbe a kategóriába tartozol?
Sokan hiszik azt, hogy egy lakásbiztosítást bárki meg tud kötni, majd amikor megtörténik a baj, és a biztosító semmit nem fizet, vagy csak filléreket, akkor a következő mondat szokott elhangozni:

„Ez a biztosító is csaló, csak felveszi a nagypénzt, és amikor bajban vagyok, nem fizet.”

                                                           

Nem szeretném védeni a biztosítókat, hiszen időnként én is küzdök velük eleget, amikor egy – egy ügyfelem vagy ismerősöm érdekét kell képviselnem, de egy valamit azért el kell ismerni. Ha azért nem fizet a biztosítótársaság, mert nem voltál kellően körültekintő, nem olvastad el a feltételeket, vagy netán az adott káreseményre nem is volt biztosításod, akkor jogosan nem fizetnek. Ebben az esetben Te hibáztál, neked is van felelősséged.

Most már biztosan azt gondolod rólam, hogy persze, hogy védem őket, hiszen a biztosításokból élek...

Nem védem a biztosítókat, de mindenképp szeretném tisztázni, hogy mindig van választásod:

  1. Internet segítségével kötsz egy vagyonbiztosítást (lehet itt szó -lakás, autó, vagy akár felelősség biztosításról), és elolvasol minden apróbetűs részt, hogy fel legyél készülve, és tudd, hogy mire kötsz biztosítást. Ebben az esetben teljesen magadra vagy hagyva, és netán egy esetleges kárnál Neked kell a biztosítóval lemeccselned a kárkifizetést.
  2. Ha se kedved-, se időd nincs arra, hogy ezzel foglalkozz, akkor kérj segítséget egy tanácsadótól. De vigyázz, hogy ne zavarjátok le 10 perc alatt a szerződéskötést! A biztosítás összegén megértem, hogy szeretnél spórolni, de az erre fordított időn ne, légy körültekintő!

Te melyiket választanád? Ha az első opciót választod, nyugodtan kérdezhetsz tőlem, ha valamiben nem vagy biztos, megválaszolom a kérdéseidet. Ha a másodikat, akkor személyre szabottan, a saját igényeid szerint összeállítjuk közösen, hogy mire van szükséged. Ilyenkor az sem mindegy, hogy egy kár bekövetkezése esetén - neked kell magadat képviselni, vagy pedig van egy tanácsadód, aki eljár helyetted a bajban.

Most azon gondolkodsz, hogy sokba fog-e kerülni ez éves szinte, vagy, hogy kidobott pénz? Ne történjen meg, de ha kigyullad a házad és ott állsz a kihűlt helyén, akkor is így gondolkoznál? Könnyen lehet, hogy nem tudsz a másik zsebedből elővenni 20 millió Ft-ot, ilyenkor pedig – jó, ha van egy alapos biztosításod.

Gondolkodjunk és számoljunk, szedjük össze együtt, hogy mi mindenre szeretnél védelmet!

Érdekel a tanácsadás!