OTTHON- és 
ÉLETMÓD BIZTOSÍTÁS 

Nyugdíjmegtakarítás

Gyermekmegtakarítás

Testőr- élet,baleset - és
egészségbiztosítás

Járműbiztosítás

Fundamenta Lakáskassza

Tóth Benjamin

Mire jó egy egészség- és balesetbiztosítás? Igaz történet alapján..

Te mennyire tartod fontosnak az egészség- és balesetbiztosítást? Általában, amikor felteszem ezt a kérdést az ügyfeleimnek, legtöbbjük a következőket szokta válaszolni:

  • „Fizetem a TB-t, ezért soha nem gondolkoztam el azon, hogy ilyenre szükségem lenne. Minek fizessek két helyre?”
  • „Ha valami baj történik úgy is ellátnak a kórházban, így nem szoktam a fontosságával foglalkozni.”
  • „Velem úgy sem fog semmi baj történni, hiszen óvatos vagyok, és figyelek az egészségemre.”

Ilyen és ehhez hasonló mondatok szoktak általában elhangzani egy beszélgetés során, de hogy is van ez valójában? Szükség van egészség- és balesetbiztosításra?

Most egy percre képzeld el..

"Éjszaka volt. Kb 23:30 tájékán lehetett, amikor a munkatársammal úgy döntöttünk, hogy a hosszú és kemény munka után leutazunk a Balatonra fürdeni egyet. A 73-as főúton haladtunk szabályosan Csopak felé. Hirtelen a domb tetején egy erős fényre lettem figyelmes. Azonnal tudtam, hogy az én sávomban van az autó és velem szembe jön. Minden egy pillanat alatt történt. Bár a reflexim azonnal kapcsoltak, és próbáltam kivédeni a balesetet, de nem sikerült. Ütköztünk. Hirtelen egy kemény és óriási csattanást hallottam. Az ütközés pillanatában testem 90 km/h sebességgel mozgott tovább, ez a normál nehézségi erő húszszorosa. Ekkor több mint 1300 kg-ot nyomtam. Irgalmatlan nagy rántást és fájdalmat éreztem a biztonsági öv, valamint a légzsák kinyílása által. A szembe jövő autó kb. 150 km/h-val előzött záróvonalnál dombnak felfelé. Több mint 60 méteres féktávolságot mértek neki. Istennek hála a helyszínen kiszálltunk a kolléganőmmel az autóból, valamint a baleset okozója is épségben szállt ki a kabrióból. Morbid, de az ütközés pillanatában a Halott Pénztől, Az élnünk kellett volna még című zene szólt.  "


Fotó:saját

Igen, ez a saját történetem volt. Több mint egy évvel ezelőtt történt, 2017. augusztusában. Amíg ezt a cikket olvasod, kb. 4-5 baleset történik Magyarországon. Lehet itt gondolni otthoni, munkahelyi, vagy közlekedési balesetre. A legfrissebb kutatások szerint országunkban kb. 45 másodpercenként történik egy baleset. Évente hozzávetőlegesen 700 000 eset történik, egy részük súlyos veszteséggel.

Tavaly nyáron még egy vezető HR cégnél voltam projektvezető, és én is teljesen másképp gondolkoztam a biztosítás fontosságáról. A baleset után 5 teljes éjszakát töltöttem bent a kórházban. Bár én komolyabb sérülés nélkül megúsztam, még is több, mint 75 000 Ft-ot kaptam volna a biztosítótól, ha rendelkeztem volna egy általános szintű balesetbiztosítással. Kolléganőm kulcs-csont, bordarepedést és vállzúzódást szenvedett, így ő több mint 150 000 Ft térítést is kaphatott volna. Egy ilyen esemény után természetesen nem a pénz számít, hanem az, hogy mindketten túléltük, de mindenképpen segítség lehet számunkra a későbbiek folyamán. (táppénz, rehabilitációs ellátás stb.)

  • Te elgondolkoztál azon, hogy mit csinálnál, ha bekövetkezne egy szerencsétlenség?
  • Tudod, hol fenyeget a legnagyobb baleset veszély?
  • Tisztában vagy vele, hogy mik a leggyakoribb balesetek?

Könnyen lehet, hogy ezek olyan kérdések, amikre sokan nem is keresik a válaszokat, vagy nem foglalkoznak velük, pedig egy megfelelő biztosítás könnyebbség lehet a terhes időszakban

2017. október óta dolgozom a Generali Biztosító Zrt. szolgálatában, 2018. augusztusában pedig megalapítottam a Lionway – Tanácsadás Másképpen-t. Kezdetek óta azon vagyok, hogy minden ügyfelemet maximálisan kiszolgáljam, és felhívjam a figyelmét, - olyan váratlan eseményekre, amikre talán nem is gondolt.
Ne feledd, a baj bárkivel és bármikor megtörténhet egy pillanat alatt. Az emberek kötnek biztosítást a vagyontárgyaikra, autóikra, de önmagukra nem. Gondolj magadra és szeretteidre!
 

Érdekel a tanácsadás!